nedeľa 3. januára 2016

TOP TRENDY obklady a dlažby pre rok 2016




Rok sa s rokom stretol, a pre nás, „kúpeľniarov“ je posledný septembrový týždeň rezervovaný pre najväčšiu dizajnovú udalosť v tomto segmente. Talianska Bologna, víta každoročne návštevníkov z celého sveta, aby tam mohli výrobcovia predstaviť svoje novinky, ktoré celý rok pripravovali.
Výrobcovia sa pretekajú o tú lepšiu dizajnovú a kvalitatívnu novinku, aby boli prvý. Niektorým sa to darí viac – iným zas menej.

Celá výstava sa niesla v dizajne: „ MRAMOR – DREVO ( čím viac vintage )- COTTO ( retro dizajn)“ ...a ešte raz drevo.
  
MRAMOR
Musím povedať, že MRAMOR efekt, bol u väčšiny výrobcov veľmi pekne spracovaný, obklad vo veľkom formáte, s 3D dekormi, sa bude určite vynímať v trendových kúpeľniach slovenských zákazníkov.
Supergres, All Over
Ragno, Bistrot
DREVODEKOR
Drevodekor na dlažbe, sa posunulo z klasického dizajnu “plávačiek”, na viac RETRO dizajn a musím povedať, že sa celkom tento dizajn u väčšiny výrobcov vydaril a drevo tak dostalo krajší a reálnejší efekt.

Supergres, Remake 

Panaria, Cross Wood
Okrem viac RETRO dizajnu, výrobcovia začali zužovať rozmer, aby RETRO look bol dostatočne retro, napríklad aj pri mojej obľúbenej pokládke dlažby do stromčeka.
Ragno, Woodcraft
RETRO 
Retro efekt obkladov a dlažieb, je už druhý rok silno zastabilizovaný u výrobcov a dizajn je z roka na rok lepší a verne kopíruje dizajn starých talianskych a španielskych kúpeľní a príbytkov.
Panaria, Memory Mood
Panaria, Petra Solis


Cerdisa, Punto zero  
Imso, Origini

3D DEKORY
Zvlášť kapitola je 3D efekt obkladov a mozaík. Som rada, že výrobcovia pochopili a priblížili sa tak aj cenovo k bežným hladinám.
3D dekory sú IN už viac rokov, ale každoročne pribúdajú nové vzory, väčšie rozmery a sú akosi viacej prepracovanejšie. Dostatočne na to, aby si našli svoje miesto v kúpeľniach aj v našich zemepisných šírkach.

Petra Antique, Art collection
Petra antique, Neo Hedonism
Väčšina výrobcov, svoj sortiment odprezentovaný v septembri na výstave, začne vyrábať až od januára a poskytne tak verejnosti aj viac fotiek, preto sa oplatí sledovať môj blog TRENDY HOME s aktuálnymi novinkami ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára