nedeľa 19. apríla 2015

Vaňa, alebo vaňa?


Schválne začínam touto otázkou, pretože dnes sa budeme baviť o vaniach v kúpeľni. Niekto možno rieši dilemu či vaňa alebo sprchovací kút, ale tí, čo patria medzi fanúšikov „vegetenia“ vo vani, budú určite čítať ďalej :)
Pri výbere vani, riešime tieto základné otázky:
                Rozmer vane, tvar, farba a jej umiestnenie v kúpeľni
Pokiaľ nie sme v kúpeľni limitovaný priestorom do ktorého musíme zmestiť vaňu od steny po stenu, môžeme si dovoliť uletieť do vaní priestorových, atypických tvarov, vane pre dve osoby... Je naozaj veľmi veľa možností a vaňových variácií k dotvoreniu si pohodovej atmosféry v kúpeľni, kde hlavnú rolu bude hrať VAŇA!
Ako možnosť  si je vybrať vaňu v tvare hranatom, okrúhlom a pre faynšmekrov je možnosť výberu rôznych farebných variácií.
Mega vaňa = Pool
Vańa do ktorej sa zmestíte dvaja
Každá vańa Kaldewei má možnosť príslušenstva trysiek
Vaňa vo farbe čiernej - možnosť aj matného prevedenia
Voľne stojaca vaňa - okrúhla, možnosť aj hranatej
Vaňa zabudovaná - každá vaňa má možnosť rôzneho uloženia

Aký materiál pre vaňu je ten najvhodnejší?
To je ďalšia a asi aj najdôležitejšia otázka, ktorú si kladie investor pri realizácii vane. 
Akrylát? Oceľ? Musím povedať, že v praxi vidím zbytočné podceňovanie oceľových vaní. Osobne to pripisujem práve režimu ktorý sme tu mali, kedy všetci povinne mali oceľové vane a dnes sú v dezolátnom stave, ktoré si vyžadujú rekonštrukciu kúpeľní. 
a druhej strane, treba si zvážiť, aký vek je týchto vaní!
Druhý argument je, že akrylát je teplejší materiál na dotyk. Treba si však uvedomiť fyzikálny rozmer oceľovej vane. Oceľ je materiál vodivý materiál, drží teplotu rovnomerne po celom povrchu a tým tak zabezpečuje dlhšiu teplotu vody na povrchu, počas dlhých večerov strávených vo vani ;)
Nuž, priznám sa, že po návšteve fabriky Kaldewei, najväčšieho výrobcu oceľových vaní v Nemecku na celosvetovej úrovni, som si to v hlave konečne usporiadala a som absolútne za OCEĽ!
Vedeli ste, že keď Vám zhorí dom, oceľovej vani sa nič nestane??? :)Tým nechcem maľovať čerta na stenu, len mi to príde „vtipný“ slogan,
„Kúp si oceľovú vaňu a zaručene sa budeš mať vždy kde vyspať“ :)
Dnes už aj materiál ocele je niekde úplne inde ako to bolo kedysi a ja Vám zaručujem, že keby máte vedľa seba dve vane na porovnanie z ocele a akrylátu, verte mi, že to nespoznáte na dotyk!
Ako perličku by som dala rada do pozornosti SOUND WAVE! Možnosť prepojenia vane s vašim telefónom, alebo iným zariadením podporujúcim BLUETOOTH a máte tak možnosť užívať si tak svoju obľúbenú hudbu vo vani, pod vodou,nad vodou!

Pomer ceny tu neriešim. Pretože aj Kaldewei oceľová vaňa je cenovo konkurenčná ku akrylátu a o vlastnostiach pevnosti sme si už povedali :)