sobota 10. januára 2015

Koberce a ich trendy pre rok 2015



Koberce – a ich trendy pre rok 2015
            Koberce – zabudnuté? Znova nájdené? V časos predchádzajúceho režimu boli všade,  vypĺňali každý centimeter podláh v bytoch kde sme bývali a v Rusku sa dodnes používajú na stenu.  Vtedy sa nepoužívali preto, lebo sa nám páčili, ale preto, aby bolo teplejšie.  Určite však plnili lepšiu funkciu ZVUKOVEJ IZOLÁCIE a susedovci boli „ menej „ nervózny, ako dnes, keď vám niečo zrhkoce na dlažbe, plávačke, parketách...alebo keď sa deti preháňajú bytom na „čomsi“ kolieskovom :)
Dnes sa koberce tešia opäť veľkej obľube. Krásne vyznejú pod jedálenským stolom, ohraničia tak priestor JEDÁLNE, pekne vyzerajú aj pod konferenčným stolíkom, niekto mu nájde priestor aj vo vstupnej hale, kopírujúc obrysy haly... veľa spôsobov využitia – veľa farebných, tvarových a neviem akých variácií.
Je fayn, že koberec je ďalší prvok v interiéri, ktorý sa dá ľahko vymeniť a vieme tak vytvoriť odlišný interiér za pár minút.
Trendy pre tento rok sa nesú v duchu farieb, ktoré sú opísané tu
Farby v duchu týchto trendov, geometrické tvary pripomínajúce RETRO štýl a koberce s vintage nádychom – moje najobľúbenejšie :)
Tak čo, oslovia Vás nejaké z nasledujúcich štýlov? My sme si už ten svoj NAJ zaobstarali, a čo vy? :)









utorok 6. januára 2015

Farby interiérov pre rok 2015




Farebné trendy interiérov pre rok 2015

Máme tu nový rok a s príchodom roku 2015 sa určujú nové trendy nielen v móde, ale aj v interiéroch.

Hlavné farby pre rok 2015 sú:

1.      Olivovo zelená



2.      „Grécka“ modrá



3.      Marsala farba




Samozrejme, nie sú to len tri základné odtiene, ktorých sa budú dizajnéri držať, ale aj pridružené odtiene k týmto základom.


Veľmi stručne a obrazne s inšpiračnými fotkami je to znázornené v dokumente od Benjamina Moore, ktorý môžete nájsť tu
Mne osobne sa tieto farebné kombinácie veľmi páčia a už teraz sa teším na všetky nové interiéry tohto roka :)

Perfektné na týchto kombináciách je, že sa nemusia použiť len ako hlavné farby, ale ako doladenie interiérov cez doplnky, tapety, farebné variácie stien, textílie a  uplatnenie si tieto farebné variácie nájdu v každom priestore.
Nepripomína Vám odtieň Olivovo zelenej RETRO štýl? Mne veľmi ;) 


















pondelok 5. januára 2015

Sova - symbol MÚDROSTI



SOVA –symbol múdrosti
Sova je SYMBOL  múdrosti, osvietenia a vedomosti -  prečo sa teda dobrovoľne neobkolesovať múdrosťou? :)
Symbol sovy do interiéru sa dá preniesť cez tapety, kto sa však bojí tohto silného akcentu dlhodobo v interiéri, môže sa zamerať na doplnky, prípadne textílie, ktoré časom ľahko zamení za inú dekoráciu.
Sovy realistické, sovy futuristické, sovy pre najmenších..nájdeme tisíc spôsobov využitia SOVY v interiéri, stačí ho len doladiť k našim domovom. Aby práve ten konkrétny kúsok bol tým, ktorý tvorí náš domov a dotvára tak interiér.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OWL is a symbol of the wisdom and knowledge – why don’t use WISDOM around in a real life? J
We can use OWL in interior as wallpaper – who is afraid of this strong accent in interior for a long-term use, he can use details of owl in accessories, textiles, which can be changed in a short time.
Owl as realistic, futuristic, owl for children…we can found thousand ways how to use OWL in our interior, it’s enough to match it with the interior, to create a HOME. MY HOME!