nedeľa 26. júla 2015

Dizajnové umývadlá do kúpeľne




                Kúpeľňa, je presne ten priestor v našich príbytkoch, kde deň začíname aj končíme. Umývadlo, ako najdôležitejší prvok kúpeľne, môžeme postaviť na dizajne a vyhrať sa s jeho tvarom, farbou, napriek tomu, že jeho funkcia ostáva vždy rovnaká.
Dnešné trendy pri kúpeľňovej sanite, ubiehajú do minimalizmu, tenkých hrán a výber materiálového prevedenia je určujúcim momentom pri tvare, aký chceme dosiahnuť.
Vedeli ste, že umývadlo z keramiky, nebude mať nikdy 90% uhly a rovné hrany?  Naopak, umývadlá z liateho mramoru alebo umelého kameňa, túto materiálovú dokonalosť dosiahnuť môžu.
Keramické umývadlá sú však stále IN, ich tvarová a rozmerová variabilita je tak široká, že sa v tom jeden môže aj stratiť. Napriek tomu, treba vždy pri výbere prihliadať na individualitu kupujúceho a jeho požiadavky.
Umývadlá, tak ako aj dizajn kúpeľní, sa rozlišuje podľa štýlu. Moderný hranatý, alebo oválny dizajn, rustikálne umývadlá, dizajnové zostavy a v neposlednom rade, netreba zabudnúť na nábytkové umývadlá spolu s ich zostavami.
Olympia, Formosa
Séria Formosa, od talianskeho výrobcu OLYMPIA, je vytvorená dizajnérom Marcellom Ziliani. Bola vytvorená pre OLYMPIU, ako jedna z prvých dizajnových lastovičiek, ktorá sa chcela odlíšiť od dizajnu, ktorý majú ostatný - okukaný výrobcovia.   Dizajn série Formosa je tak variabilný, že ho môžete použiť v modernej kúpeľni s minimalistickým dizajnom, ale je vhodný aj pre kúpeľne s rustikálnym nádychom.
K dizajnu umývadla je vytvorená aj rada závesnej a stojacej WC misy a WC s nádržkou.
OLYMPIA na poslednej výstave kúpeľňových trendov, odprezentovala aj kúpeľnové sety pre mladých.
Olympia, Formosa

Olympia, Formosa
 
Olympia, My Bag
Kompaktná zostava MY BAG, umožňuje úplne iný pohľad pre mladých ľudí na vybavenie kúpeľne.
MY BAG, je séria inšpirovaná  cestovaním, cestovateľským kufrom, do ktorého rýchlo všetko pobalíte.  V tomto prípade sa jedná o umývadlo, zrkadlo, batériu a ostatné drobné príslušenstvo.  Séria je vytvorená dizajnérom Gianlucom Paludim, a v priebehu roka, čo je odprezentovaná na trhu, vyhrala cenu svetovej dizajnérskej súťaže MIAW.
Päť farebných variácií si určite nájde svojho majiteľa, milovníka cestovania, ktorý bude mať aj doma pocit, že má kufor na výpravu stále pripravený.
V sete MY BAG, je komplet potrebné vybavenie. Umývadlo z umelého kameňa,  sklopná batéria, sifón, zrkadlo s osvetlením, kozmetické zrkadielko, ktoré slúži aj ako krytka úložného priestoru. Gianluca Paludi myslel naozaj na komplet vybavenie tejto zostavy a jeho snaha sa neminula úspechu pri oceneniach a predaji tohto dizajnérskeho kúsku.
O
Olympia, My Bag farebné variácie

Olympia, My Bag spôsob rýchleho upratovania v kúpeľni

Olympia, Metamorfosi
Najnovším trendom v keramických umývadlách, je farebnosť a hrúbka keramiky. Čím tenšia keramika, tým lepšie. Tomuto SLIM trendu v kúpeľniach sa podriaďujú aj tenké WC dosky a aj keramické obklady.
Popri ultra tenkom materiálovom prevedení, hrá hlavnú rolu pri keramických umývadlách, aj odlišný tvar keramiky. Tu OLYMPIA predstavila novú farebnú a tvarovo variabilnú sériu Metamorfosi. Pomocou tejto série, je možnosť  z jednoduchých farebných kúpeľní, vyniesť do popredia farebnosť práve vďaka umývadlu.
Nebojme sa farieb a buďme odvážny, robiť veci inak! Kúpeľňa je práve ten životný priestor, kde strávime ten najdôležitejší čas na to správne naštartovanie dňa a aj jeho ukončenie. Doprajme si pohodu a rozmaznávajme nielen svoje telo, ale aj svoje oko, pri pohľade na to, čo mu lahodí.


Olympia, Metamorfosi





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára